Eis: half jaar cel voor vrouw om oplichting met huurhuis in Rheden

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Ruim 16.000 euro zou ze hebben buitgemaakt. Een 41-jarige vrouw uit Heerenveen hoorde woensdag voor de rechtbank een jaar cel tegen zich eisen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ze zou vorig jaar vijf mensen hebben opgelicht, die dachten een woning van haar in Rheden te huren.

De vrouw wordt ervan verdacht het huis aan de Scheuterstraat van oktober 2018 tot en met mei 2019 onder een valse naam te hebben gehuurd en de woning vorig jaar op Marktplaats en Facebook voor 1000 euro per maand te huur hebben aangeboden.

Ze zou geïnteresseerden de woning hebben laten zien, met hen een huurcontract hebben afgesloten en de potentiële huurders borg, overnamekosten of huur vooruit hebben laten betalen.

Anna of Dannie, zoals de verdachte zich had voorgesteld aan de gedupeerden, zou daarna niet zijn komen opdagen bij de sleuteloverdracht. Meerdere huurders zouden tegelijk bij het huis hebben gestaan om de sleutel in ontvangst te nemen.

‘Nepmakelaar in Spanje’
De verdachte is al eerder in verband gebracht met oplichtingspraktijken. Zo meldt de site Ibiza Vandaag in 2016 dat de vrouw als makelaar in Spanje volgens klanten honderdduizenden euro ’s zou hebben verduisterd.

Alberto Stegeman en John van den Heuvel
Het zou gaan om aanbetalingen van voornamelijk Britse en Nederlandse kopers en huurders van huizen in Zuid-Spanje, die helemaal niet van haar bleken te zijn. De vrouw kreeg misdaadverslaggevers Alberto Stegeman en John van den Heuvel achter haar aan. Stegeman was woensdag ook bij de rechtszaak in Arnhem.