‘Is je kind ziek? Laat ‘m thuis!’; GGD stuurt brief om coronavirus

Foto: Pixabay

RHEDEN – Nu de eerste corona-besmettingen in Nederland een feit zijn, dringt de GGD Gelderland-Midden aan op voorzichtigheid bij grieperige kinderen. In een brief aan scholen en consultatiebureaus staat dat kinderen die ziekjes zijn niet naar school mogen.

‘Kinderen mogen gewoon komen als ze geen klachten hebben. Ze hoeven niet thuis te blijven of geweerd te worden. Kinderen die ziek zijn, moeten wel thuisblijven. Laat ouders contact opnemen met de huisarts, en de reisgeschiedenis benoemen’, zo staat in de brief.

In een brief aan de ouders staat dat kinderen die koorts én hoestklachten hebben en in een coronagebied zijn geweest, niet naar school mogen. Zij moeten bellen met de huisarts.

Zieken en ouderen
Met de maatregelen wil de GGD nieuwe besmettingen beperken. Vooral voor zieken en ouderen kan het coronavirus gevaarlijk zijn. Nu de voorjaars- of carnavalsvakantie ten einde loopt, gaan kinderen op maandag weer naar school. ‘Iedereen kan gewoon weer naar de (kinder)opvang, school of werk’, is te lezen in de brief van de GGD. Maar bij twijfel moet geen risico worden genomen en kan het kind beter thuisblijven.