Open NK Schaken blijft dit jaar in Theothorne

Foto: archief Martin de Jongh

DIEREN – Het was nog even onzeker of het Open Schaakkampioenschap van Nederland en de Bondswedstrijden deze zomer zouden doorgaan. Met de nieuwe uitbater is overeengekomen dat het toernooi, dit jaar al voor de 42ste keer, opnieuw in Sporthal en Zalencentrum Theothorne gehouden kan worden. .

De inschrijving voor het Open NK is al gestart, en oud-winnaar ViacheslavIkonnikov uit Rusland heeft zich reeds gemeld, zo meldt de nieuwe toernooidirecteur Dirk Hoogland. Het toernooi vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 30 juli.

Het organisatiecomité heeft ook met de nieuwe leiding van Zalencentrum Theothorne goede afspraken gemaakt, zodat het toernooi zoals vanouds georganiseerd kan worden in de gelijknamige sporthal waar honderden schakers zich al tientallen jaren thuis voelen in ons zomertoernooi. Kijk voor meer info op www.schaken.nl/onk