Rik Masson Nederlands kampioen Bloembinden

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Rik Masson is Nederlands kampioen Bloembinden geworden. Tijdens de kwalificatiewedstrijd moest Rik de eerste plaats nog afstaan aan Silke Schoenaker. Maar afgelopen weekend op de Nederlands kampioenschappen voor beroepen ontving Rik toch een gouden medaille. Rik is de derde Nederlands kampioen Bloembinden die door Aeres MBO Velp is opgeleid sinds 2015.

Rik Masson: ‘Ik heb heel hard gewerkt om hier te staan. Ik ben er trots op dat dit mij nu goud heeft opgeleverd. Waarschijnlijk kan ik door naar het EK in Graz. Hoe gaaf is dat!’

In de drie finaledagen maakten de acht finalisten zes opdrachten; een plantenarrangement, een showbloemwerk op zwarte oase ondergrond, een bruidsboeket, een haardecoratie én twee verrassingsopdrachten.

Aeres MBO Velp is zeer actief op vakwedstrijden en vindt het belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit de opleiding te halen. Vorig jaar werd Joëlle Weening (toen ook student van Aeres Velp) Nederlands kampioen Etaleur en werd ze in Rusland op de WorldSkills zelfs zesde van de wereld.