Inwoner van Velp besmet met coronavirus

Foto: Pixabay

VELP – Een inwoner van Velp is besmet met het coronavirus (COVID-19). Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. Het betreft een man, die zelfstandig woont en in thuisisolatie zit. De besmetting is gerelateerd aan Italië. Het gaat naar omstandigheden goed met hem.

De GGD heeft in kaart gebracht met wie de patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Deze kleine groep contacten van de patiënt is door de GGD benaderd. Zij moeten dagelijks hun temperatuur en eventuele klachten doorgeven.

Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij getest en is ook voor hen thuisisolatie van toepassing. Bij nieuwe besmettingen en patiënten wordt hetzelfde protocol toegepast bij deze pandemie: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt.

Wat kunt u zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn: was uw handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg, raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan en schud geen handen.

Als u klachten heeft
Heeft u koorts (boven de 38 graden) met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen twee weken in een land of regio geweest dat is bestempeld als corona gebied of heeft u afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het coronavirus? Bel dan met uw huisarts. Kijk voor meer informatie op www.rivm.nl/coronavirus