Veel evenementen in de gemeente Rheden afgelast

Foto: Pixabay

RHEDEN – Het kabinet en het RIVM hebben donderdag drastische maatregelen aangekondigd om de coronacrisis aan te pakken. En daardoor worden veel evenementen afgelast. Studio Rheden kreeg al diverse meldingen.

Het Repair Cafe Dieren, Kasteel Rosendael, Faunadag Kasteel Middachten, Buurthuis De Poort, Jaarconcert Velpse Accordeon Vereniging, markt in Dumpel Velp, diverse sport evenementen, concert Dorpskerk Rheden, Drum- en showfanfare Mr. H.M. van der Zandt Velp en het 80 jaar jubileumfeest van Gelregym gaan in ieder geval niet door.

Scholen worden in Nederland nog niet allemaal gesloten. Maar de hogescholen en universiteiten van Nijmegen hebben donderdagavond toch besloten per direct de deuren te sluiten. Critici verwachten dat minister Rutte vrijdag opnieuw met nieuwe maatregelen komt. In België zijn inmiddels alle scholen cafes en restaurants gesloten.