Dringend verzoek Staatsbosbeheer : Ga niet allemaal naar de Posbank

Foto: Martin Slijper

RHEDEN – ‘Ga niet allemaal naar de Posbank’, dat is het dringende advies van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Om niet te veel mensen op dezelfde plek te krijgen, hebben zij maandag ook alle kampeerterreinen en bezoekerscentra gesloten vanwege het coronavirus.

Volgens Natuurmonumenten was het afgelopen weekend drukker dan normaal in de natuurgebieden. ‘We adviseren daarom ook dringend om niet allemaal naar dezelfde plek te gaan, zoals de Posbank in Rheden. Als je ziet dat het op een parkeerterrein behoorlijk druk is, rij dan even door naar een rustiger plekje’, aldus Natuurmonumenten.

Een ander advies is om er niet in groepsverband op uit te trekken, excursies gaan dus niet door. Boswachters van beide organisaties die buiten werken zijn wel aan de slag, onder meer om toezicht te houden.

‘Zij lopen meestal alleen in uitgestrekte gebieden. Dat kan geen kwaad. Maar als ze gezondheidsklachten krijgen moeten ze uiteraard thuisblijven en dat geldt ook voor wandelaars of fietsers die zich niet goed voelen’, zegt Staatsbosbeheer