Eerste inwoner van Rozendaal besmet met coronavirus

Foto: pixabay

ROZENDAAL – Het coronavirus dook in december op in China en verspreidt zich sindsdien snel over de wereld. Op 10 maart werd ook de eerste besmetting in Velp bekend. Afgelopen maandag werden er nog twee mensen getroffen in Dieren en Ellecom. En nu is ook de inwoner van Rozendaal besmet met het coronavirus (COVID-19).

Wat kunt u zelf doen?
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: was uw handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg, raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan en schud geen handen.

Als u klachten heeft
Heeft u koorts (boven de 38 graden) met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen twee weken in een land of regio geweest dat is bestempeld als corona gebied of heeft u afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het coronavirus? Bel dan met uw huisarts. Kijk voor meer informatie op www.rivm.nl/coronavirus