Biologische boeren bezorgen aan huis vanwege coronavirus

Foto: Pixabay

SPANKEREN – Boerderij De Nieuwenburgt in Spankeren is samen met 3 andere biologische boerenbedrijven vrijdagmorgen een gezamenlijk initiatief gestart met het veilig aan huis bezorgen van hun producten. Voor veel mensen is het momenteel vanwege het coronavirus onmogelijk of onveilig om op pad te gaan voor boodschappen.

Daarom zijn Hans Nieuwenburg en Tanja Wezendonk met hun boerderij aan de Kappersweg in Spankeren een bezorgdienst gestart samen met boeren in Halle, Drempt en Almen.

De vier boerenfamilies hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat die mensen verse en biologische producten als vlees, groenten, aardappels, graanproducten, kaas en boter in huis kunnen halen zonder de deur uit te hoeven.

Hans Nieuwenburg van de Nieuwenburgt: “Onze boerderijwinkels zijn gewoon open op de vaste tijden, maar we merken dat het voor sommige mensen – met name ouderen en mensen met een wat mindere gezondheid – lastig is om naar onze boerderij te komen. Naar de supermarkt gaan is misschien makkelijker, maar daar is het aanbod aan biologische producten beperkt. Daarom zijn we met deze gezamenlijke bezorgdienst gestart. Dat komt bij het dagelijkse werk op de boerderij, maar dat hebben we graag voor onze streekgenoten over.”

De verwachting is dat binnenkort meer biologische boeren uit de omgeving van Dieren, Zutphen en Doetinchem zich aansluiten.

Klanten die de biologische producten willen laten bezorgen, kunnen die bestellen via de webshop van de boeren. In Spankeren kan dat bij Boerderij de Nieuwenburgt op www.denieuwenburgt.nl.

Vanwege de corona-uitbraak zijn al meerdere bedrijven gestart met het laten afhalen of het bezorging van producten. Denk hierbij aan pannenkoeken, kreeft, soep, truffelrisotto, hamburgers, tapas maar ook complete afhaalmaaltijden.