Laad- en Los tijden verruimt in de gemeente Rheden

Foto: twitter.com/WIS_Harold

DE STEEG – Het college van B&W heeft dinsdag besloten de laad- en los tijden voor de winkels tot en met 5 april te verruimen. Dit betekent dat er 24 uur per dag laad- en los activiteiten kunnen plaatsvinden. Dit is een tijdelijke maatregel.

Voor winkels in alle segmenten, waaronder die in de vitale sectoren zoals de winkels die voedingsmiddelen verkopen (bijvoorbeeld: bakkers, slagers en supermarkten), is de bevoorrading op dit moment ingewikkelder. Ze ondervinden hinder van de (beperkte) bestaande laad- en los tijden.

De verruiming zorgt voor een betere bevoorrading van winkels die hun openingstijden aanpassen of voor bijvoorbeeld supermarkten, bakkers en slagers die meer leveringen krijgen vanwege de coronacrisis.

De verruiming van de tijden zou kunnen leiden tot overlast voor omwonenden. Door het coronavirus is er echter een uitzonderlijke situatie ontstaan en is een optimale bevoorrading van alle winkels hard nodig.

Mochten omwonenden toch ernstige hinder ondervinden van het laden en lossen dan kunnen zij contact opnemen met de gemeente Rheden. Dan kijkt de gemeente of er een andere (passende) oplossing mogelijk is.