Gemeenten en brandweer starten inzamelactie

Foto: pixabay

REGIO – Door het coronavirus zijn er in ziekenhuizen en andere zorgorganisaties steeds meer beschermende middelen nodig. Daarom bundelen de gemeenten Rheden en Rozendaal in samenwerking met de brandweer de inzameling van medische beschermingsmiddelen in.

Er dreigt een dringend tekort aan mondkapjes en andere beschermende middelen. In de gemeente Rheden en Rozendaal kunnen inwoners en ondernemers vanaf donderdag 26 maart medische spullen brengen naar de brandweerkazernes in Velp, Dieren of Rheden.

Particulieren en ondernemers (bijvoorbeeld bouwbedrijven, spuiterijen, schilders, asbestsaneerders, tuinders, aannemers, agrariërs of pluimveehouders) die deze materialen willen inleveren, kunnen dit de komende tijd doen op dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur bij de brandweerkazernes in Velp, Rheden en Dieren. De materialen moeten in originele, gesloten verpakking zitten (en dus ongebruikt zijn) en mogen niet over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Het gaat alleen om de volgende middelen:

· FFP1, FFP2 en FFP3-maskers
· Chirurgische maskers
· Schorten
· Handschoenen
· Beschermingsbrillen
· Desinfectantia
· Diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media)
· Beademingsapparatuur

Brandweerkazernes zijn te vinden aan de Burgemeester Bloemersstraat 1 in Dieren. In Velp op de Noorder Parallelweg 21 en in Rheden aan de Worth Rhedenseweg 66. De inzamelingsactie duurt zolang als dat nodig is of als er niets meer wordt aangeleverd.