Zorginstellingen krijgen muziek cadeau

Foto: Innoforte

REGIO – Cultuurbedrijf RIQQ geeft vanaf vrijdag (27 maart) een aantal muzikale momenten cadeau aan zorginstellingen Attent en Innoforte. Dit om de bewoners een hart onder de riem te steken in deze tijd van sociaal isolement.

Diverse musici en artiesten uit de regio verzorgen de komende tijd twee keer een reeks live concerten vanuit de tuinen van de instellingen. Juist in deze tijd van sociaal isolement is het tijdens Corona van belang om te blijven verbinden.

Tegelijkertijd biedt het een mogelijkheid om musici en artiesten, die door de crisis veel optredens moeten annuleren, een podium te geven. Door de bijdragen van de zorginstellingen, de gemeente en Cultuurbedrijf RIQQ is het mogelijk een vergoeding aan de artiesten te betalen.

Wethouder Marc Budel van cultuur: “Muziek brengt mensen samen en zorgt vaak voor een glimlach op het gezicht. Zeker bij onze senioren die het momenteel niet makkelijk hebben. Daarom ondersteunen wij dit initiatief van harte.”