Honderden motorrijders zoeken de Posbank op

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Het dringende advies om dit weekend ondanks het zonnetje thuis te blijven werd niet echt serieus genomen. Veel mensen wilde er toch even uit en zochten de Posbank op. Het was zondag een komen en gaan van auto’s en motoren. Parkeerplaatsen waren bijna allemaal vol. Maar de bezoekers hielden waar het drukker was over het algemeen wel 1.5 meter afstand van elkaar.

Vaak was het geluid van honderden motoren in het rustige natuurgebied al van ver te horen en oorverdovend als ze langs reden.

Foto: Studio Rheden

Ze trekken daarbij ook vaak het gas flink open om de motor te laten brullen. Motorrijders negeren ook compleet de oproep van de ANWB om niet op de weg te gaan met het mooie weer.

ANWB: “Mooi voorjaarsweekend om te gaan wielrennen of motorrijden? Doe het niet, blijf thuis. Zoek de risico’s niet op en voorkom ongelukken. Zo kunnen we samen de zorg ontlasten zodat zij kunnen doen wat nodig is.”

Foto: Studio Rheden

Op plekken waar het drukker was, hielden mensen meestal voldoende afstand. Toch controleren gemeentelijke handhavers streng op de Posbank.

Foto: Studio Rheden

Politie Velp: “Er zijn de afgelopen dagen meerdere bekeuringen geschreven voor te weinig afstand houden in ons gebied. Wij constateren dat bijna iedereen de gevraagde anderhalve meter wel in acht houdt. Ons advies blijft: blijf thuis! Wij informeren de gemeente omtrent de actuele situatie, indien nodig zal zij andere maatregelen treffen.”

Zo controleerden de politie zaterdag nog drie personen in een personenauto op de Waterstraat. Aangezien ze geen gezamenlijk huishouden voerden kregen alle ze alle drie een bekeuring voor het niet in acht houden van de anderhalve meter.

Foto: Studio Rheden

En na afloop van een ritje door van Velp naar De Steeg en terug was het voor veel mensen tijd om even in het zonnetje te genieten van een koud ijsje bij De Overtuin in Velp.