Bibliotheek Veluwezoom introduceert de afhaalbieb

Foto: Bibliotheek Dieren

DIEREN – De Bibliotheek Veluwezoom breidt haar telefonische spreekuren uit met een afhaalbieb. Vanaf maandag 6 april kunnen leden op afspraak boekenpakketten naar keuze komen afhalen bij de Bibliotheek Dieren.

Op maandag t/m vrijdag zijn medewerkers van de bibliotheek tussen 10.00 en 14.00 telefonisch en per mail bereikbaar om aanvragen op te nemen en klaar te zetten.

Nu de bibliotheken nog zeker 3 weken gesloten blijven vanwege de coronamaatregelen, komen mensen zonder boeken te zitten. Want, hoewel de bibliotheek ook heel veel boeken digitaal aanbiedt, er is een groep mensen die minder goed overweg kan met de online diensten van de bibliotheek. En in deze tijd van thuis zitten is lezen juist zo fijn. ‘Als je de wereld niet zelf kunt verkennen, haal je ‘m toch gewoon naar binnen!’.

Boeken die teruggebracht worden gaan 5 dagen ‘in quarantaine’ en worden schoongemaakt. En voor mensen die tijdens de coronaepidemie zelf niet naar de bibliotheek kunnen of willen komen, is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de Bibliotheek aan huis.