Heidebrand in Rozendaal vrijwel zeker aangestoken

Foto: Persbureau Heitink

ROZENDAAL – Afgelopen zondag brak er brand uit in het bos bij Rozendaal. Daar stond zondagmiddag een stuk heide in brand. Na onderzoek van de politie blijkt het vrijwel zeker om brandstichting te gaan. Daarom is de politie op zoek naar getuigen.

Aangezien het tijdig is ontdekt bleef het bij een ‘kleine’ brand en kon het redelijk snel worden geblust door korpsen uit Arnhem en Velp. Het stuk afgebrande heide is ongeveer een voetbalveld groot.

Oproep
Heeft u gezien of gehoord hoe de brand is ontstaan of iets wat hiermee te maken heeft, meldt dit dan bij de politie via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem: 0800-7000  onder vermelding van procesnummer 2020148615.

Fase 2
In Gelderland geldt op dit moment fase 2 op het gebied van natuurbranden. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn extra alert, maar vragen ook het publiek om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.