Velp viert 75 jaar bevrijding met ludieke actie

Foto: Nelleke Pinxter

VELP – ‘We willen de Velpenaren op donderdag 16 april, precies 75 jaar na de Bevrijding, op een vrolijke en ludieke manier verrassen. We willen, juist in deze voor velen zorgelijke periode, een glimlach op de gezichten toveren en misschien dat een enkeling een traantje weg pinkt’, vertelt bestuurslid Patrick Jansen van Oranjevereniging Velp voor Oranje.

‘We rijden die dag door het hele dorp met een bijzondere geluidswagen, namelijk de antieke brandweerwagen van de Velpse Brandweer. Uit de luidsprekers klinkt opgewekte muziek van Glenn Miller en de stem van een heuse dorpsomroeper.’

Met deze ludieke actie attendeert de Velpse Oranjevereniging alle Velpenaren op de website www.verborgeninvelp.nl die op 16 april om 6.30 uur online is gezet. Op dat tijdstip kwamen in 1945 de eerste bevrijders het dorp binnenlopen vanaf de Ringallee. De website staat vol met gefilmde, bijzondere verhalen over de oorlog en bevrijding. En burgemeester Van Eert houdt een korte toespraak.