Parkeerontheffingen voor zorgverleners tijdens coronacrisis

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Mantelzorgers en zorgverleners kunnen in de gemeente Rheden vanaf 21 april een tijdelijke parkeerontheffing aanvragen. Mantelzorgers kunnen een ontheffing voor zichzelf aanvragen zolang de maatregelen ter bestrijding van het COVID-19 virus gelden.

Wethouder Gea Hofstede: “Zorgverleners en mantelzorgers zijn belangrijk voor onze inwoners. Er gaat nu soms veel kostbare tijd verloren met het zoeken naar een parkeerplek. Tijd die veel beter kan worden besteed aan zorg voor onze inwoners.

De gemeente vindt het werk van zorgverleners en mantelzorgers belangrijk en wil hen daarom op deze wijze ondersteunen door ervoor te zorgen dat ze makkelijker kunnen parkeren. Zo kunnen ze meer tijd besteden aan hun cliënt of dierbare”.