Zelf een stripfiguur worden in Rheden? Dat kan!

Foto: Gemeente Rheden

RHEDEN – Eind dit jaar verschijnt er een gloednieuw stripboek over de geschiedenis van de gemeente Rheden en haar inwoners. Het wordt een avontuur, waarbij de lezer door hoofdrolspeler Meander wordt meegenomen door de tijd.

25 mensen krijgen de kans om zelf te figureren in deze strip. Maar niet voor niets. Voor honderd euro kun je rondlopen als stripfiguur in de strip. Met de bijdrage maken mensen het ook mogelijk dat deze strip er komt.

De strip, die naar verwachting eind 2020 het daglicht ziet, wordt gemaakt door striptekenaar Irene Berbee en verhalenschrijver Marq van Broekhoven. Mensen die als personage vereeuwigd willen worden in het stripboek over Rheden, kunnen een mail sturen naar GemeenteRheden.nl.

Het verhaal
Het gaat over Meander, een klein onsterfelijk boswezen dat leeft in de oneindige bossen van de Veluwezoom. Samen met Xander, speelt hij de hoofdrol in een strip over de gemeente Rheden en haar inwoners. In dit avontuur nemen ze lezers mee door de geschiedenis, die begint op de smeltende gletsjers van het nog jonge IJsseldal. Lezers ontmoeten de eerste inwoners van Rheden, ze zijn er bij als de Franken een goudschat verbergen en gaan op audiëntie bij stadhouder Willem III.