Wethouders Gea Hofstede en Marc Budel hijsen de vlag

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Het hoogste punt van het Biljoenbad is bereikt. Om dit te vieren hijsen wethouders Gea Hofstede en Marc Budel op 14 mei de vlag. Het blijft helaas bij een besloten bijeenkomst in verband met de corona.

Bouw
Precies een jaar geleden is de gemeente gestart met het bouwen van het nieuwe zwembad op het terrein op de hoek van de Reigerstraat en Gruttostraat in Velp. Eerst werd het bouwterrein ingericht en werd er een tijdelijke damwand aangelegd. Vervolgens werden de schroefpalen aangebracht en de bouwput verder uitgegraven.

Een paar maanden geleden is begonnen met het optrekken van het gebouw. De gevels en de binnenwanden staan inmiddels, en ook de luifel bij de entree is zichtbaar. Als alles volgens planning verloopt, kan er eind dit jaar in het Biljoenbad gezwommen worden.

Biljoenbad
Het Biljoenbad moet volgens de gemeente een groot, sfeervol gebouw worden met houten geveldelen en veel lichtinval. Via de ruimtelijke entree komt er direct zicht op het zwembad. Er komt een speciaal verwarmd activiteitenbad (met beweegbare bodem), een wedstrijdbad en een peuter- en kleuterbad.

Het zwembad wordt ook rolstoeltoegankelijk en er komen speciale familiekleedkamers en gratis lockers. Natuurlijk is er ook een eet- en drinkgelegenheid en er is gratis wifi. Zwemverenigingen, zorgorganisaties of andere sport- en/of gezondheidsorganisaties kunnen het water huren. Daarnaast kan er ook nog praktijkruimte, vergaderruimte en een multifunctionele ruimte worden gehuurd.

Om op de hoogte te blijven, kunnen belangstellenden het Biljoenbad volgen op facebook via www.facebook.com/Biljoenbad en via de nieuwe website www.biljoenbad.nl.