Dronken hardrijder in Dieren aangehouden na dollemansrit

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Een 21-jarige automobilist maakte het maandagochtend erg bont tijdens een achtervolging op de A1. De man reed te hard, was vermoedelijk onder invloed, gebruikte de vluchtstrook op de snelweg én had geen rijbewijs. Uiteindelijk werd hij in Dieren aangehouden.

De bestuurder uit Apeldoorn liep tegen de lamp toen hij op de A1 twee surveillanten van de Koninklijke Marechaussee inhaalde. De Apeldoorner droeg geen veiligheidsgordel en reageerde niet op een stopteken. In plaats daarvan drukte hij het gaspedaal dieper in en stoof ervandoor met gebruik van de vluchtstrook.

In de achtervolging die ontstond, verleende de politie assistentie, zo meldt GLD. Uiteindelijke lukte het om de hardrijder in de buurt van Dieren te laten stoppen. De man bleek bij controle al meerdere malen aangehouden te zijn voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was daarom ingenomen. Ook had hij een mes in zijn auto. De automobilist is aangehouden en meegenomen voor verder onderzoek.