NL-Alert controlebericht ook op vertrekborden van NS in Velp, Rheden en Dieren

Foto: Kasper Siebrands

De overheid zendt maandag 8 juni rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Daarnaast is het te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS in Velp, Rheden en Dieren.

Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen.

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden.