Warme Hemelvaartsdag en drukte op de Posbank?

Foto: Pixabay

RHEDEN – Maandag en dinsdag kunnen we al volop genieten van zonnig weer met aangename temperaturen. Maar donderdag wordt het waarschijnlijk nog een tikkeltje warmer. Het kan in onze gemeente Rheden zelfs een zomerse Hemelvaartsdag worden: 26 graden. Maar burgemeester Carol van Eert blijft zeer alert.

Drukte op de Posbank
Veel mensen stappen ook op Hemelvaartsdag namelijk graag op de fiets. Daarover zegt hij: “Niets tegen fietsers maar in de huidige coronaperiode met iets minder tegelijk op de Posbank”

Geen langere fietstochten
Carol van Eert hoopt dat mensen geen langere fietstochten gaan maken: “Het is te druk op de Posbank en andere natuurgebieden in de Gemeente Rheden. Zeker met sport- en recreatiefietsers. Die kunnen de noodzakelijke afstand niet houden. We spraken af zoveel mogelijk thuisblijven. Enkel even blokje om in de buurt van je huis. Geen langere fietstochten.”