Liander plaatst kosteloos nieuwe energiemeters in Rheden

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – In de gemeente Rheden is netbeheerder Liander gestart met de kosteloze plaatsing van nieuwe energiemeters bij huishoudens en kleine bedrijven. De traditionele elektriciteits- en gasmeter worden vervangen door slimme energiemeters. Liander heeft aannemer BAM gevraagd de werkzaamheden uit te voeren.

Inwoners met postcode 6951, 6952, 6953 en 6956 ontvangen een brief met meer informatie over de slimme meter. In de tweede brief staat een datum waarop de monteur graag langskomt om de nieuwe energiemeters te plaatsen.

De slimme meters worden nu kosteloos geplaatst, omdat Liander de hele wijk in één keer kan voorzien van slimme meters.

Wie er later alsnog voor kiest, betaalt een kleine vergoeding aangezien de monteur van Liander, de grootste netbeheerder van Nederland, dan alleen voor dat adres moet komen.

Geen verrassingen aan het einde van het jaar
De slimme meter is een digitale meter die zelf het energieverbruik registreert. Maandelijks worden automatisch de meterstanden gedeeld met de energieleverancier en de klant ontvangt op dat moment een kosten- en verbruiksoverzicht. Dat betekent geen verrassingen meer aan het einde van het verbruiksjaar. En meer inzicht in het verbruik maakt het makkelijker om energie en daarmee geld te besparen. Kijk hier wanneer u de oude meter toch echt wil behouden.