Burgemeester sluit opnieuw drugspand in Dieren

Foto: Facebook politie Dieren

DIEREN – Burgemeester Carol van Eert heeft maandag opdracht gegeven voor het sluiten van een woning aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 13 in Dieren. De woning gaat voor 1 maand op slot. Op dit adres trof de politie op 10 februari een grote hoeveelheid druggerelateerde middelen en attributen aan. En op 9 januari werden er ook al wapens aangetroffen op dit adres.

De bewoner was het niet eens met het besluit van de burgemeester en had een voorlopige voorziening ingediend bij de rechtbank. Maar de rechter heeft de burgemeester op 13 mei in zijn gelijk gesteld. De rechter oordeelde dat de woning gesloten mag worden.

De gemeente Rheden maakt, net als andere gemeenten in deze regio, gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt. Hierdoor kan de burgemeester woningen, erven en lokalen sluiten als er drugs wordt gevonden. De woning aan de Van der Duyn van Maasdamstraat gaat voor een maand dicht.

Rust in omgeving terugbrengen
Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres beëindigen en de rust in de omgeving terugbrengen. De sluiting zorgt er ook voor dat het weer prettig wonen is in de buurt en dat bewoners zich weer veilig voelen.

“Drugsproductie is een slechte manier om te proberen snel geld te verdienen”, zegt Van Eert. “Dit heeft heel veel nare gevolgen, ook voor de buurt. Ook in tijden van Corona gaan we door met de bestrijding van drugscriminaliteit. En als daarvoor het sluiten van een pand nodig is, dan doen we dat. Ik hoop dat de buurtbewoners zich weer snel veilig voelen in hun eigen straat”.

Verdachte situaties melden
Burgemeester Carol van Eert roept inwoners op om de politie te bellen als zij een verdachte situatie zien of horen. “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van criminelen die achter drugscriminaliteit of hennepkwekerijen zitten. Gelukkig komen er steeds vaker meldingen binnen bij de politie (0900-8844 of bij een spoedmelding 112) of bij Meld Misdaad Anoniem ( 0800-7000). Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze gemeente veilig blijft.”