Gratis jeugdvergunning voor beginnende sportvissers

Foto: screenshot YouTube

DIEREN – Jongeren uit Dieren kunnen weer een jeugdvergunning krijgen om te vissen. Met deze jeugdvergunning kunnen kinderen tot 14 jaar meteen naar de waterkant, waar ze met één hengel en gewone aassoorten zoals brood, deeg en maden mogen vissen.

Via de website van hengelsportvereniging de Rietvoorn Dieren kunnen beginnende sportvissers in Dieren een gratis online jeugdvergunning downloaden.

Na het registreren krijgen ze bovendien vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine thuis gestuurd – gemaakt voor beginnende sportvissers – én worden ze geïnformeerd over leuke verenigingsactiviteiten. Op de jeugdvergunning is weergegeven in welke wateren mag worden gevist.

Extra vismogelijkheden
Kinderen die na hun eerste vis-avonturen enthousiast raken en bijvoorbeeld met kunstaas op roofvis of met twee hengels op karper willen vissen, kunnen tot hun 14de jaar via www.vispas.nl de JeugdVISpas van hengelsportvereniging de Rietvoorn Dieren aanschaffen. Vanaf hun 14de hebben ze de VISpas nodig. Met de JeugdVISpas of VISpas mag je niet alleen in het verenigingswater vissen, maar ook in zo’n 85% van al het viswater in Nederland.