Glasvezelcampagne in De Steeg, Ellecom en Rozendaal gaat langer door

Foto: Pixabay

REGIO – Het is nog steeds niet bekend of er glasvezel komt in De Steeg, Ellecom en Rozendaal. Het bedrijf ‘Glasvezel buitenaf’ is sinds maart aan het inventariseren of er voldoende animo is bij de bewoners in deze dorpen.

Om glasvezel aan te kunnen leggen, moest 35% van de inwoners, per kern, voor 16 mei een glasvezelabonnement afsluiten. Dit percentage is op dit moment nog niet gehaald.

Aanmelden kan tot 22 juni
Inwoners van De Steeg, Ellecom en Rozendaal krijgen daarom tot 22 juni extra de tijd om zich alsnog aan te melden. Ze kunnen zich alsnog inschrijven zonder extra aansluitkosten.

Als op 22 juni voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen, wordt er glasvezel ook echt aangelegd. Inwoners kunnen zich aanmelden voor glasvezel, door een abonnement voor internet, televisie en/of telefonie af te sluiten bij één van de vier dienstaanbieders: Caiway, Delta, Helden van Nu of Online.nl.

Glasvezel buitenaf: “In De Steeg staat de teller op 20%, in Ellecom en Rozendaal is dat zelfs al 25%. En er komen nog dagelijks nieuwe aanmeldingen bij. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat het benodigde percentage haalbaar is. Juist in de huidige situatie, waarin veel mensen nog thuis moeten werken of willen beeldbellen met familieleden, is er veel behoefte aan snel en stabiel internet. Het is een groot voordeel dat we online met elkaar in contact kunnen blijven.”

Inloopdagen
Glasvezel buitenaf organiseert op 6, 13 en 20 juni nog inloopdagen, waar bewoners terecht kunnen voor advies op maat of hulp bij het inschrijven. De inloopdagen vinden plaats tussen 10:00 en 15:00 uur, op 6 juni aan de Prinses Amaliahoek in De Steeg, op 13 juni aan de Binnenweg in Ellecom en op 20 juni bij de Moestuin in Rozendaal.

Kijk op de website www.glasvezelbuitenaf.nl/ voor meer informatie.