Speciaal vervoer van de PlusBus Rheden-Rozendaal rijdt weer

VELP – De PlusBus van Rheden naar Rozendaal rijdt weer. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis kunnen ouderen en gehandicapten in de gemeente Rheden en Rozendaal weer gebruikmaken van het speciale vervoer.

Er is een heel aantal maatregelen genomen om de dienst weer op te starten. Zo rijden voorlopig alleen de bussen van de vervoersdienst. De kleinere voertuigen kunnen niet coronaproof worden ingezet. De chauffeurs zijn met een doorzichtige wand gescheiden van de passagiers en er moet contant betaald worden via een speciale geldlade.

Zelfredzaamheid verplicht

Voor de reizigers is er een desinfecterend middel in de bus en er zitten speciale hoezen op de stoelen die uit te wassen zijn. Verder zijn de passagiers verplicht een mondkapje te dragen. Deze kunnen ze ook in de bus kopen. De reizigers die van de Plusbus gebruik willen maken moeten ook zelfredzaam zijn. Door de afstand die de chauffeur moet houden kan er geen hulp worden geboden bij het in- en uitstappen.

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie