Openluchttheater De Pinkenberg ingericht als beeldentuin

Foto: Omroep Gelderland

VELP –  Openluchttheater De Pinkenberg in Rozendaal is vanaf 21 juni ingericht als beeldenpark. Vijf beeldend kunstenaars hebben langs een uitgezette wandelroute door het theater een serie verrassende kunstwerken geplaatst. Alle zondagmiddagen tussen 13 en 17 uur is deze buitenexpositie vrij toegankelijk voor bezoekers.

In deze coronatijd is gekozen voor een éénrichtingswandeling beginnend aan de artiesteningang. Deze route biedt een aantal plekken die zich bij uitstek lenen om een beeld of beeldengroep te plaatsen. Vijf gerenommeerde kunstenaars uit de regio, Arild Veld, Ralph Lambertz, Teun de Weger, Colin Wilson en Gerrit van Middelkoop, zijn de uitdaging aangegaan en hebben tientallen beelden in het park geplaatst.

Het beeldenpark is gedurende de zomermaanden van 2020 op de zondagen tussen 13 en 17 uur. De entree is gratis, wel zal er de mogelijkheid zijn om een vrijwillige bijdrage te schenken die ten goede zal komen aan de deelnemende kunstenaars.