Grote zoektocht naar jonge Duitse drenkeling in Rhederlaag gaat door

Foto: Persbureau Heitink

LATHUM – De brandweer is op zoek naar een drenkeling in het water bij Rhederlaag, ter hoogte van camping De Mars in Lathum. Er is vrijdagavond al naar de 21-jarige jongen gezocht, maar zonder resultaat. De zoektocht gaat vandaag door.

Rond 20.15 uur kregen de hulpdiensten vrijdag een melding binnen van een persoon te water.

Meerdere politieauto’s, ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter kwamen ter plaatse, evenals een duikploeg met ondersteunend materieel. Op het water werd daarna met een boot gezocht naar een Duitse man die waarschijnlijk van een boot gevallen is.

De brandweer heeft meer dan een uur gezocht, maar heeft niemand gevonden. De politie zoekt daarom vanochtend, afhankelijk van het weer, verder. Mensen die vandaag in het gebied zijn, worden gevraagd extra alert te zijn als ze iets zien in het water.