Kettingrukker in Velp, man beroofd van gouden ketting

Foto: Martin Slijper

VELP – Bij de Lidl op de Noorder Parallelweg in Velp is zaterdag een brutale diefstal gepleegd. Een man werd daar beroofd van zijn ketting. De politie heeft later vijf verdachten aangehouden.

De man werd tussen 10.30 en 10.45 uur aangesproken door een vrouw die in een grijze BMW zat. De vrouw vroeg aan de man, in gebrekkig Duits, de weg naar het ziekenhuis. De vrouw stapte uit en wilde de man vervolgens omhelzen. De man was hier niet van gediend en duwde de vrouw weg.

Op dat moment was zijn gouden ketting, die om zijn nek hing, verdwenen en lag er een andere (nep) ketting op de grond. De vrouw en andere inzittenden van de auto reden snel weg.

Na onderzoek trof de politie de auto aan met vijf verdachten op de Hoofdstraat in Velp aan. Het ging om vijf verdachten van Bulgaarse afkomst. Alle vijf werden aangehouden. De auto werd in beslag genomen.