Alle huishoudens in Rheden krijgen nieuwe waardecheques

Foto: Rheden / Frauke Schuurman

DE STEEG – Bij alle huishoudens in de gemeente Rheden valt op vrijdag 4 september voor de tweede keer de ‘Ik buurt mee’ waardecheque van 7,50 op de mat. De waardecheque die kan worden ingezet voor initiatieven van, voor en door inwoners heeft inmiddels grote bekendheid en wordt al goed gebruikt.

Ondanks dat de vorige editie te maken kreeg met de coronacrisis, deed bijna een kwart van alle huishoudens mee. Ze activeerden hun waardecheque, doneerden deze aan een buurtinitiatief of namen zelf deel aan een initiatief.

Zo zijn er (natuur)speelplaatsen aangelegd, een flink aantal AED’s geplaatst. Maar ook bloemenperken ingezaaid, verkeersmaatjes Victor Veilig aangeschaft en mezenkasten opgehangen tegen de eikenprocessierups. Op www.ikbuurtmee.nl is het volledige overzicht te zien.

Tweede ronde 4 september
De tweede ronde loopt van 4 september tot 18 oktober 2020. In deze 6 weken kunnen inwoners de waardecheque direct doneren of activeren. Als de waardecheque is geactiveerd, blijft deze ook na 18 oktober geldig om aan een buurtinitiatief naar keuze te doneren.

Initiatief starten?
Ook iets organiseren? Nieuwe activiteiten kunnen inwoners nu al aanmelden op de website www.ikbuurtmee.nl van de gemeente Rheden. Initiatiefnemers hebben zo ruim de tijd om hun acties voor te bereiden en straks zoveel mogelijk waardecheques op te halen.