Er hangen mysterieuze linten in dit park

Er hangen mysterieuze linten in dit park. Foto: Studio Rheden

VELP – Mensen in Velp vragen zich al dagen af waarom er linten hangen in park Daalhuizen. Ook is niet bekend wie de linten heeft opgehangen in het park op de hoek van de Daalhuizerweg aen de Arnhemsestraatweg in Velp.

In het park hebben een tiental bomen rood/witte een lint gekregen. Uit navraag bij de gemeente Rheden blijkt de linten om de bomen zitten die gekapt gaan worden in ‘Project Park Daalhuizen’. Het heeft dus niets te maken met de eikenprocessierups.

Wat gaat er veranderen?

Een voorlichter van de gemeente Rheden vertelt dat de bomen worden gekapt is voor de aanleg van de wadi’s, dit is een systeem voor afvoer en opvang van hemelwater, nieuwe voetpaden en voor herstel van de historische zichtlijnen en herstel van het oorspronkelijke open karakter van de grote parkweide, de kern van de parkvisie. Andere (monumentale) bomen krijgen zo meer ruimte en komen hierdoor beter uit.

Het college van burgemeester en wethouders heeft over dit parkontwerp op 12 mei een positief besluit genomen. Bewoners zijn meegenomen in dit proces. Zo is eerst een tuinhistorisch onderzoek gemaakt, een parkvisie opgesteld en gepresenteerd en het afgelopen jaar is het parkontwerp gemaakt. Ook dit is gepresenteerd en zijn er gesprekken met bewoners en belangenvereniging geweest. In het najaar wordt er gestart met met de uitvoer van het enorme project.

Buurtbewoners niet blij

Overigens zijn niet alle bewoners erg blij met de aanpassingen van het park.

Foto: Studio Rheden

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie