Lokale omroepen regio Arnhem tekenen samenwerkingsovereenkomst

Foto: Studio Rheden

REGIO – Vier publieke lokale omroepen in de regio Arnhem hebben hun wens tot verdere samenwerking onderstreept in een overeenkomst. Het gaat naast Studio Rheden om RTV Favoriet, Omroep Lingewaard en RTV Arnhem.

De vier omroepen zijn al enige tijd met elkaar in overleg over de toekomst en zijn van mening dat zij op het gebied van organisatie en faciliteiten samen effectiever kunnen acteren. Bovendien kunnen zij samen een stap zetten op het gebied van professionalisering. Op dat gebied wordt ook nadrukkelijk gekeken naar het verder ontwikkelen van de inhoudelijke verbinding met Omroep Gelderland.

Samen zijn de vier genoemde omroepen verantwoordelijk voor de lokale nieuwsgaring voor een gebied van meer dan 300.000 mensen

RTV Favoriet is daarbij verantwoordelijk voor de gemeenten Zevenaar, Doesburg, Westervoort en Duiven. Studio Rheden verzorgt uitzendingen en een website voor de gemeenten Rozendaal en Rheden. Omroep Lingewaard is verantwoordelijk voor Lingewaard en RTV Arnhem is actief in de gemeenten Arnhem en Renkum. Alle genoemde gemeenten vallen onder de door de NLPO vastgestelde regio 025.