Bibliotheek Veluwezoom moet flink bezuinigen

Foto: bibliotheek Dieren

REGIO – Bibliotheek Veluwezoom in Velp, Rheden en Dieren moeten bezuinigen. De oorzaak is de coronacrisis. In de komende jaren moet de Bibliotheek Veluwezoom in de gemeente Rheden 10% bezuinigen.

Deze bezuinigingen proberen ze te vinden in besparingen op huisvesting maar ook in de dienstverlening moet de Bibliotheek aanpassingen doen.

“Het is zaak om kosten te besparen en inkomsten te verhogen. Besparingen vinden we in: het versoberen van de collectie en in het beperken van de openingstijden.”

Verder zegt Lianne Busser, directeur-bestuurder: “Inkomsten verhogen we – hopelijk – door de abonnementstarieven van de Bibliotheek aan te passen per 1 januari 2021. We zeggen nadrukkelijk ‘hopelijk’. Want het risico van het nemen van deze maatregelen is dat het aantal betalende leden van de Bibliotheek verder daalt. Wij weten maar al te goed dat het voor veel mensen niet mogelijk is om het lidmaatschap van de bibliotheek te betalen, ook al is het relatief goedkoop om lid te zijn van de Bibliotheek. Wij nemen deze maatregelen dan ook met pijn in het hart.”

Openingstijden per 1 september 2020
De Bibliotheek Dieren sluit voortaan op donderdagavond om 18.00 uur (i.p.v. 19.00 uur) en Bibliotheek Velp sluit op vrijdagavond om 17.30 uur (i.p.v. 20.00 uur). De openingstijden van de jeugdBibliotheek in Rheden veranderden niet.