Dodelijke steekpartij Velp: 51-jarige man verdacht van moord

Foto: Sander Damen

VELP – Een 51-jarige man uit Polen, die in mei is opgepakt na een fatale steekpartij in Velp, wordt verdacht van moord. Hij zou opzettelijk en met voorbedachten rade een 40-jarige landgenoot hebben doodgestoken. Dat bleek donderdag bij een rechtszitting in Arnhem.

De verdachte zou het slachtoffer op 9 mei in een appartementencomplex aan de President Kennedylaan van het leven hebben beroofd. Na de melding van de steekpartij trof de politie in het gebouw, waar veel arbeidsmigranten wonen, een gewonde man aan.

Reanimatie door agenten en ambulancepersoneel mocht niet meer baten.

Drie mannen van 23, 24 en 51 jaar oud uit Polen werden aangehouden. Alleen de 51-jarige man stond donderdag terecht. Volgens een bewoner van het complex zou het gaan om een uit de hand gelopen ruzie tussen twee kamergenoten.

De rechter boog zich donderdag voor het eerst over de zaak, die nog niet inhoudelijk behandeld is.