Dreigmelding Velp ging om ‘iemand met een vuurwapen’

Foto: Roland Heitink / Persbureau Heitink

VELP – De grote politiemacht die in de nacht van donderdag op vrijdag op de been was in Velp, was op zoek naar ‘iemand met een vuurwapen’. Dat zegt een woordvoerder van de politie vrijdagochtend. De persoon is echter niet aangetroffen.

“De melding was zodanig dat besloten werd groot op te schalen. Onze inzet heeft niet geleid tot het achterhalen van iemand met een wapen, we hebben dus niets meer aangetroffen en geen ondersteunend bewijs voor de melding aangetroffen”, zegt de politie.

Woningen voor arbeidsmigranten
Even na 23.00 uur kwam de melding over een mogelijk wapen bij een wooncentrum voor arbeidsmigranten binnen. Veel agenten droegen kogelwerende vesten. De mensen die bij daar slapen, mochten het pand niet in en moesten wachten bij onder andere het nabijgelegen tankstation.

Even voor 01.00 uur werd het gebied weer als veilig beschouwd en kon iedereen naar binnen.