IVN organiseert wandeling door Onzalige bossen

Foto: Jannie de Jong IVN

DE STEEG – IVN Oost-Veluwezoom organiseert een wandeling door de Onzalige bossen. De start is op zondag 6 september om 14.00 uur vanaf parkeerplaats de Lappendeken, Diepesteeg / Beekhuizenseweg in De Steeg.

De naam van dit bosgebied in Nationaal Park de Veluwezoom roept altijd veel vragen op. Ook heeft de naam iets mystieks, als een plek die niet ‘deugt’ of waar je je niet op je gemak voelt.

Over de naam “Onzalige Bossen” circuleren verschillende verhalen die ver teruggaan in de geschiedenis. Dit eeuwenoude bosgebied is lange tijd jachtgebied van de Oranjes geweest en kent een rijke historie. De gidsen van IVN Oost-Veluwezoom nemen je tijdens deze natuurexcursie mee terug in de tijd en verklaren de historie.

Vanwege Corona is aanmelden noodzakelijk via de www.ivnoostveluwezoom.nl. Het maximum aantal deelnemers is 16. Deelname is gratis.