Buren met hennepkwekerij onder de grond krijgen taakstraf

Foto: Studio Rheden

SPANKEREN – Een echtpaar en hun buurman uit zijn woensdag veroordeeld tot werkstraffen voor betrokkenheid bij hennepteelt. In hun woningen trof de politie vorig jaar zomer een kweekruimte aan in een uitgegraven kruipruimte.

De politie kwam het echtpaar in juli 2019 op het spoor na anonieme meldingen en een meting van de energieleverancier. Een 59-jarige man zou zeker 65.000 euro hebben verdiend met de kwekerij en moet dat bedrag terugbetalen aan de Staat. Ook krijgt hij een taakstraf van 80 uur.

Zijn echtgenote zei niets van de kwekerij af te weten, maar volgens de rechtbank is dat ongeloofwaardig omdat ze geen werk had en wel iets van de werkzaamheden gemerkt moet hebben. Bovendien zou de 56-jarige vrouw de hennepgeur geroken moeten hebben. Zij krijgt daarom een werkstraf van 60 uur.

Foto: Politie Dieren

Raak bij de buren
Een dag na de vondst trof de politie ook bij de buurman een kweekruimte onder de grond aan. Daar waren geen planten meer, maar nog wel onder meer plantenbakken, hennepresten, lampen en ventilatoren.

De 53-jarige man uit Spankeren krijgt een taakstraf van 100 uur. Ook moet hij de ruim 25.000 euro die hij zou hebben verdiend, terugbetalen.

Foto: Studio Rheden