Lange wachtrijen bij teststraten van GGD in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – De wachtrijen worden steeds langer in de teststraten van de GGD. Elke twee minuten meldt iemand zich bij de teststraat op de parkeerplaats naast het ziekenhuis in Velp. Op dit moment melden zich elke dag ruim 250 mensen in Velp. Maar wie zich wil laten testen via de GGD moet wel van te voren een afspraak maken.

In de afgelopen twee weken zijn 14 geregistreerde besmettingen geconstateerd bij mensen in de gemeente Rheden. In Rozendaal was dit 0 volgens de teller van het RIVM. Toch zijn er geen patiënten uit deze regio in het ziekenhuis opgenomen.

Foto: Studio Rheden

De afgelopen twee weken heeft een recordaantal mensen zich al laten testen op het coronavirus. Het percentage positieve tests in heel het land steeg van 2,8 naar 3,9 procent. In heel Nederland werden 8265 besmettingen vastgesteld. Een week eerder waren dat er nog 5427.

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie