Lezing over sterren en sterren kijken in Bibliotheek Dieren

Foto: bibliotheek Dieren

DIEREN – Amateurastronoom Floris-Jan van der Meulen geeft dinsdagavond 6 oktober in de Bibliotheek van Dieren een lezing over de schoonheid van de sterren. Floris-Jan geeft deelnemers bovendien de gelegenheid om zelf, ter plekke, de sterrenhemel boven Dieren te bekijken met een telescoop.

Floris-Jan van der Meulen is amateurastronoom en oprichter van Sterrenwacht Presikheaven in Arnhem. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in alles wat met het universum te maken heeft. ‘Astronomie is voor iedereen, van alle culturen en van alle leeftijden.

Het enige wat je nodig hebt, is een goede telescoop’, zegt Floris-Jan. En dat is precies wat hij op 6 oktober zal doen: hij deelt zijn fascinatie en neemt zijn telescoop mee naar de lezing, zodat iedereen die dat wil een blik kan werpen op de sterrenhemel. ‘De nacht zal nooit meer hetzelfde zijn!’

Nieuwsgierig en wil je zelf ook wel eens door een telescoop naar de sterren kijken? Meld je dan aan voor deze interessante lezing via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.