Grote steen door ruit belandt vlak naast kinderbox (update)

Foto: Politie DIeren

DIEREN – Bij een woning in de Goeman Borgesiusstraat in Dieren is maandagochtend een grote steen door een ruit gegooid. Deze belandde ongeveer 50 centimeter naast een kinderbox, meldt de politie.

Het incident gebeurde rond 6.30 uur. Op dat moment zat er geen kind in de box. Ook was er verder niemand anders in de buurt. De politie weet niet wie het heeft gedaan en zoekt daarom getuigen.

Iemand meldt via Facebook rond die tijd een man ‘heel hard met zijn hond’ door de Zilverakkerweg te hebben zien rennen. “Wij zeiden gelijk tegen elkaar: dat is vreemd.”

Help de politie
De politie is nu op zoek naar een persoon die maandagmorgen tussen 06:30 uur en 06:40 uur vanaf de Bernard Zweerslaan naar de Zilverakkerweg in Dieren rende met een hond (mogelijk herdershond). Het gaat om een man van 30 tot 40 jaar oud, blanke huidskleur, normaal postuur, kort donker haar en een donkere broek.

Wat als mijn dochter erin gezeten had?
“Ik ben naar de klote, helemaal van slag”, vertelt moeder Danjella Cornelisse emotioneel, nadat er maandagochtend een steen door haar ruit werd gegooid die vlak naast de box van haar zeven maanden oude dochtertje belandde. “Precies op de plek waar ik haar altijd de fles geef.”

Danjella lag op bed toen het gebeurde. “Het klonk alsof er een steen op de stoeptegels viel. Gevolgd door glasgerinkel.” Daarna ging ze naar de kamer van haar dochter waar ze zich samen met het kind opsloot, beschrijft Danjella. “Dat klinkt misschien gek, maar ik had het gevoel dat we dan samen veilig waren.”

Toen ze na een minuut of vijf alsnog zelf naar beneden ging, zag ze de kapotte ruit en het naar voren hangende gordijn. Toen belde ze eerst haar vriend, die al naar zijn werk was en vervolgens de politie. “De politie trok het gordijn opzij en toen zagen we de steen.”

Waar de aanval vandaan komt, daar heeft ze geen idee van. “Ik heb helemaal geen gezeur in de buurt.” En juist dat maakt haar angstig. “Ik heb geen idee wie het is. Dus wat gaat er nog meer gebeuren? Je denkt de ergste dingen: straks gaan ze nog brandstichten.”

Op dit moment durft Danjella niet alleen te zijn, geeft ze aan. “Mijn dochter ligt nu gelukkig rustig te slapen. Maar ze voelt mijn spanning wel.”