Weer drukte verwacht in de natuur, ga niet naar de Posbank

Foto: GLD

REGIO – Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Nationale Park De Hoge Veluwe verwachten dat het deze zondag druk wordt in de bossen en dan met name op en rond de Veluwe. Ze raden wandelaars dringend aan om niet allemaal naar de bekendste plekken te gaan, zoals de Posbank.

Op onze website staan duizenden wandelingen, er zijn rustige plekken genoeg”, aldus Natuurmonumenten. Ook Staatsbosbeheer heeft een lange lijst gemaakt van ‘onbekende streken’.

Anderhalve meter afstand
Heel Nederland heeft herfstvakantie. Nu er vanwege het coronavirus niet veel andere uitstapjes mogelijk zijn, zal een boswandeling naar verwachting nog meer in trek zijn.

“Maar ook in het bos geldt de anderhalve meter afstand. Groepsvorming is verboden. En laat geen afval als wc-papier en zakdoekjes achter.”

Natuurmonumenten zet op de drukste plekken toezichthouders in. Ook gemeenten en veiligheidsregio’s houden de drukte scherp in de gaten. Volle wegen en parkeerplaatsen kunnen tijdelijk gesloten worden en dagjesmensen die zich echt niet aan de regels houden, riskeren een boete.

Foto: GLD