GelrePas krijgt ook een app, het bonnenboekje verdwijnt in 2021

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De vertrouwde GelrePas wordt vernieuwd. Vanaf 1 januari 2021 hoeven gebruikers geen kortingsbonnen meer te knippen uit het bonnenboekje en geen rekeningen meer op te sturen in de gemeente Rheden. De GelrePas krijgt tevens een app voor op de mobiel waardoor het snel en makkelijk te zien wat er in de buurt te doen is met de pas.

Wethouder Gea Hofstede: “Met de vernieuwing van de GelrePas wordt het voor onze inwoners niet alleen makkelijker om gebruik te maken van de pas, er is ook meer keuze. De onderverdeling zoals wij die in onze gemeente kenden, is er niet meer. Inwoners hebben nu een maximaal tegoed dat zowel voor sport- als culturele activiteiten ingezet kan worden.”

GelrePas is gratis
Bij de nieuwe GelrePas, die mensen ook nog fysiek ontvangen, krijgen pashouders een persoonlijk tegoed. Dat kunnen ze inzetten voor alle activiteiten binnen het Gelrepas programma.

De GelrePas is er speciaal voor mensen die een minimaal inkomen hebben. Die is te gebruiken voor sport, theater en muziek (maken), de bioscoop of een dagje uit: het hoort erbij, ook als het financieel (even) niet mee zit. De GelrePas helpt daarbij.

In Rheden geldt dit voor inkomens tot 120% van de bijstandsnorm. Voor gezinnen met kinderen ligt deze grens voor de kinderen op 150%. De pas is dan gratis. Een GelrePas aanvragen kan via www.rheden.nl/gelrepas. Het aanbod van activiteiten is te vinden op www.gelrepas.nl.

Het bericht GelrePas krijgt ook een app, het bonnenboekje verdwijnt in 2021 verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie