Fatale mishandeling houdt Rozendaal in zijn greep: ‘Ik schaam me ervoor’

Foto: Studio Rheden

VELP – In het normaal zo rustige Rozendaal wordt vol verbazing en afschuw gereageerd op het nieuws dat twee inwoners mogelijk betrokken zijn bij de dood van een 73-jarige Arnhemmer. Het was het gesprek van de dag in Rozendaal, vertelt burgemeester Ester Weststeijn: “Dat doet natuurlijk wel wat met zo’n klein dorp. Dat raakt je, dat raakt mijzelf ook.”

 

Een 73-jarige man werd woensdagavond in de Spijkerstraat in Arnhem dusdanig zwaar mishandeld door een groep jongeren dat hij ‘s nachts overleed aan zijn verwondingen. Zowel een 18-jarige man als een minderjarige jongen uit Rozendaal werden afgelopen donderdag door de politie opgepakt als verdachten.

In totaal zijn er acht jongeren tot nu toe opgepakt, van wie er zeven minderjarig zijn. De laatste werd maandagmorgen opgepakt. Er zitten nu nog zes jongeren vast voor betrokkenheid bij het incident. “Op het moment dat je hoort dat er twee inwoners uit je eigen dorp bij betrokken zijn, daar schaam ik me voor”, aldus Weststeijn.

‘Niets is ons vreemd’
Ook inwoners van het dorp reageren geschrokken. Zij kunnen zich moeilijk inleven in wat er op dat moment door het hoofd gaat van iemand om zoiets ergs te doen. Ook wordt er meegeleefd met de ouders van de jongens.

De burgemeester geeft aan trots te zijn op haar inwoners, die volgens haar normaliter heel ‘gemiddeld gedrag’ vertonen. “Maar ook daar zit weleens een vlekje aan”, aldus Weststeijn. “Niets is ons vreemd.”

Het bericht Fatale mishandeling houdt Rozendaal in zijn greep: ‘Ik schaam me ervoor’ verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie