Nog twee verdachten van fatale pedojacht in de cel

Foto: Persbureau Heitink

ROZENDAAL – Twee verdachten van de fatale pedojacht waarbij de 73-jarige Jan Kruitwagen om het leven kwam, mogen naar huis. Twee andere verdachten blijven vast zitten. Dat bepaalde de rechtbank donderdag. Het is niet bekend of dit ook Rozendalers zijn.

De rechtbank is het met het Openbaar Ministerie eens dat er een verdenking is van een lichtere vorm dan de eerdere beschuldiging van doodslag. Er worden in totaal zeven jongeren verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jan.

Er zaten tot donderdag vier verdachten in voorlopige hechtenis, waarvan er drie minderjarig zijn. Bij alle vier de verdachten is de verdenking ernstig en is kans op herhaling aanwezig, zegt de rechtbank. Toch wordt de voorlopige hechtenis van twee jongeren dus geschorst.

Strenge voorwaarden
Dat betekent dat zij onder strenge voorwaarden naar huis mogen. Volgens de rechtbank ligt er een stevig plan om ervoor te zorgen dat de twee niet opnieuw de fout in gaan. Voor de andere twee geldt dat niet, vandaar dat zij in voorlopige hechtenis blijven.