Tweede ronde ‘Ik buurt mee’ zeer succesvol verlopen

Foto: Studio Rheden

De tweede ronde ‘Ik buurt mee!’ in gemeente Rheden is ‘zeer succesvol’ verlopen, zo meldt de gemeente. Van alle huishoudens deed 35% mee, tegenover 22% in de eerste ronde. De waardecheques van 7,50 kon men tot en met 18 oktober activeren. Gezamenlijk is er dit jaar via www.ikbuurtmee.nl bijna 90.000 euro gedoneerd aan initiatieven van buurtgenoten.

Van de 95 gestarte initiatieven hadden na de tweede ronde 65 hun doel bereikt. Deze initiatieven spaarden voldoende om hun plannen uit te voeren.

Grote diversiteit aan initiatieven
Het aanbod van initiatieven is zeer breed. Er zit voor iedereen wel iets tussen. Van de verlichting van een monumentaal kerkje in Laag-Soeren tot een AED in Velp. Van onderhoud in diverse buurtparken- en perken in Ellecom en De Steeg tot materialen voor kleine knutselaars in Dieren.

Wethouder Marc Budel: “Mooi om te zien dat ondanks de coronamaatregelen er nog zoveel initiatieven van de grond zijn gekomen. Het was voor de deelnemers niet altijd gemakkelijk om de waardecheques in te zamelen. Gelukkig zijn onze inwoners erg creatief geweest en is het velen van hen wel gelukt. In Laag-Soeren is zelfs 51% van alle cheques geactiveerd! We hopen dat Ik buurt mee! in 2021 weer minstens zo succesvol is.“

2021
Ook in 2021 gaat Ik buurt mee! door met uitgifte van de waardecheques. Net als afgelopen jaar valt deze in het 1e en 3e kwartaal op de mat. Inwoners worden hier ruim van tevoren over geïnformeerd via Studio Rheden.

Het bericht Tweede ronde ‘Ik buurt mee’ zeer succesvol verlopen verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie