Gemeente Rheden onderzoekt Velpse weekmarkt

Foto: Kasper Siebrands

VELP – Al sinds jaar en dag vindt de weekmarkt van Velp plaats op het parkeerterrein bij Den Heuvel. De wens van de gemeente is om de markt in Velp een impuls te geven om zo ook het centrum van Velp aantrekkelijker te maken. De mogelijkheden hiervoor worden de komende tijd onderzocht.

Het onderzoek wordt door een adviesbureau uitgevoerd. Daarvoor zullen ze komende week bezoekers van winkels en de markt vragen naar hun mening over onder andere de weekmarkt, de locatie, het aanbod, de parkeermogelijkheden.

Wethouder Ronald Haverkamp, Economische Zaken: “Een impuls aan de weekmarkt in Velp zou het winkelgebied in Velp Centrum aantrekkelijker kunnen maken. Daarom gaan we dit onderzoeken. Uw mening is daarbij erg belangrijk. Dus ik hoop dat u meedoet als u wordt aangesproken door de enquêteurs”.

Het college van B&W verwacht in het voorjaar van 2021 de resultaten van het onderzoek. Aan de hand van de resultaten neemt het college een besluit over het vervolgtraject.