Zwemvereniging PFC Rheden wil wereldrecord vestigen

Foto: Studio Rheden

VELP – Velp krijgt binnenkort een nieuw zwembad. Op dit moment wordt er nog steeds druk gebouwd aan het nieuwe Biljoenbad aan de Gruttostraat in Velp. Na de ingebruikname van het Biljoenbad neemt zwemvereniging PFC Rheden na ruim 25 jaar afscheid van het huidig trainingszwembad De Dumpel.

Om het afscheid van De Dumpel niet stilletjes voorbij te laten gaan, is een lege flessenactie bedacht. Als het bassin is leeggepompt, is er volgens PFC ruimte voor 200.000 flessen. Om meer aandacht te krijgen voor de lege flessenactie heeft PFC nu ook de media benaderd en zelfs een officiële aanvraag gedaan om een wereldrecord te gaan vestigen.

Sinds oktober probeert PFC zoveel mogelijk flessen te verzamelen via inzameldagen rondom supermarkten in de buurt. Op de grote finaledag, 19 december, kunnen voor het laatst flessen worden ingeleverd in De Dumpel tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Daarna gaat de Dumpel voorgoed dicht.

Voor de finaledag is tevens een facebookevenement aangemaakt. Wie nog lege flessen heeft kan het daar doorgeven. PFC haalt namelijk ook lege flessen bij de mensen thuis coronaproof op.

Het bericht Zwemvereniging PFC Rheden wil wereldrecord vestigen verscheen eerst op Studio Rheden.

Door: Mediapartner Studio Rheden – Redactie