Snelheid in Spankeren omlaag in 2022

Snelheid in Spankeren omlaag in 2022 Foto: Studio Rheden

SPANKEREN – Na jaren onderzoek, vele verzoeken van aanwonenden en enkele ongelukken heeft wegbeheerder provincie Gelderland besloten om de Zutphensestraatweg in Spankeren te gaan herinrichten. Deze maatregelen laten nog wel even op zich wachten. In 2022 is deze weg, gelegen op een winterdijk, weer aan de beurt voor groot onderhoud.

Over een strook van 400 meter zijn er veel uitritten, twee zijwegen en er zijn relatief veel overstekende fietsers. Hier geldt momenteel nog een maximum snelheid van 80 km per uur.

De wegbeheerder gaat niet alleen de snelheid op dit deel van de N348 verlagen naar 50 km per uur maar ook de weg bijpassend inrichten. Ter hoogte van de Overweg krijgen fietsers ruimte om te wachten bij een middenberm. Verkeer wat vanuit Dieren linksaf naar de overweg of IJsselsteyn willen afslaan krijgen een voorsoorteervak.

Door deze maatregelen te nemen wil de provincie de weg veiliger maken.

Door: Mediapartner Studio Rheden