Zwemvereniging biedt boom aan ter ere van opening Biljoenbad

Zwemvereniging biedt boom aan ter ere van opening Biljoenbad Foto: Gemeente Rheden

VELP – Het Biljoenbad in Velp wordt bijna geopend. Zwemvereniging PFC Rheden is blij met het nieuwe bad, waarin zij ook hun trainingen en wedstrijden mogen organiseren. Ter gelegenheid van de opening heeft voorzitter Petra Schipper woensdag namens de vereniging een boom aangeboden aan wethouder Marc Budel (Sport) van de gemeente Rheden.

Marc Budel: “Naast sport en gezondheid, vinden we het belangrijk dat Rheden een mooie groene gemeente blijft. Ook bij nieuwbouwprojecten, zoals bij het nieuwe Biljoenbad, wordt daarom ook altijd gedacht aan voldoende groenvoorzieningen. We gaan voor een sportieve, gezonde en groene gemeente! De boom die PFC Rheden schenkt, past dan ook heel goed bij deze visie.”

Guinness World Records
Door de komst van het Biljoenbad neemt de zwemvereniging na ruim 40 jaar ook afscheid van De Dumpel. Dat willen ze doen door het oude zwembad met zoveel mogelijk lege petflessen te vullen. Ze hopen daarmee ook op een vermelding in Guinness World Records.

Hoeveel flessen daarvoor nodig zijn, is niet bekendgemaakt. De vereniging hoopt ten minste 10.000 flessen in te zamelen met behulp van veel vrijwilligers.

De finale is op zaterdag 19 december. Iedereen die wil dan tussen 10.00 en 17.00 uur petflessen in het bassin van De Dumpel komen gooien. Dit is tevens de allerlaatste keer dat het zwembad open is voor publiek.

Door: Mediapartner Studio Rheden